2.950,00 ₺
11 adet stokta
UrlaDAM çatısı altında 30 Mayıs Cuma akşamı saat 19.30-23.00 saatleri arasında Dam’da Felsefe etkinlikleri kapsamında @philosophicgastro ve @kius_zeytinyagi iş birliği ile vücut bulan etkinliğimizin birinci kısmında Kius Zeytinyağları marka kurucusu zeytinyağı sommelieri sayın Sinem ÖZER’in sunumları ile zeytinin ve zeytinyağının hikayesini ilk ağızdan dinleyeceğiz. Zeytin yetiştiriciliğinden sofralarımıza uzanan zahmetli süreçlerin akışında ‘kaliteli zeytinyağı nasıl üretilmelidir?’ soru ve arayışının reçetelerini edinirken, UrlaDAM’ın mutfağında bizler için özel olarak hazırlanmış eşlikçilerimiz ile zeytinyağının doğru tadım tekniklerini deneyimleyecek ve bir tüketici olan bizlerin ‘hangi zeytinyağını tüketmeliyiz?’ sorusunun cevabına yanıt alacağız.
Etkinliğin ikinci kısmında ise, binlerce yıllık barışın arayışı içerisinde bir zeytin dalı uzatmanın içsel dürtüsünde yola çıkarak kendi özümüzü anlamaya, insan makinasını yaradılış notalarına temas ederken ‘İrade’nin Terbiyesi’ üzerinde yoğunlaşacağız. İrade ve özgürlük kavramlarını merkeze alacak bu akış içerisinde kendimize ne kadar adil davranabileceğimizi hep birlikte görecek, binlerce yıldır tam olarak yanıtlanamamış sorular üzerinde sıkça tartışacağız.
UrlaDAM çatısı altında tarihin karanlık mağaralarından, zincirlerimizden kurtulup hakikatin ışığını aramaya İrade’nin Terbiyesi ile devam ederken, ilerleyeceğimiz süreç içerisinde Felsefe tarihini ve bugünün dünyasını şekillendiren düşünceleri ve düşünürleri inceleyeceğiz. Kendi zihinlerimizin ve düşüncelerimizin nerede ve nasıl doğduklarını görecek ve nerden geldiğimizi öğrenip nereye gideceğimize kendimiz karar vereceğiz elbette.
Ayrıca zeytinyağı işi ile ilgilenen, sağlıklı yaşama ve gastronomiye ilgi duyan, zeytinyağının dünyasını keşfetmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak tüm zeytinyağı severlere yönelik bir etkinliktir.
Menü:
Kius zeytinyağları ile hazırlanmış ciabatta ekmek & Kius zeytinyağı
Kaburga Pizza veya Burrata Pizza
Tiramisu
1 kadeh içecek eşliğinde
🗓 30 Mayıs Cuma
🕗 19.30 – 23.00
📌Urladam/ Antakya Salonu
-Fırat Sarsar
1981 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra 2004 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. 20 yılı aşkın süredir mobilya ve dekorasyon alınanda üretim ve projeler üreten aile şirketinde çeşitli görevlerde bulundu ve halen de bu mesleği sürdürmektedir. Felsefe ile derinlemesine ilgisi, kişisel cehaletinin farkındalığı ve felsefeyi bir YOL olarak edinimi 2012 senesinde başına gelen trajik bir hadise sonucu filizlenmiştir. 2023 senesinde İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun olmuş, ve aynı yıl Manisa Celal Bayar Üniversitesi Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlamıştır. Tüm dünyada geçerliliği bulunan Pearson akrediteli P4C – Philosophy for Children & Communities – (Çocuklar ve Topluluklar için Felsefe) eğitim ve eğitmen uzmanıdır. Hali hazırda İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras & Turizm ve Kapadokya Üniversitesi Turist Rehberliği Yüksek Lisans eğitimlerine devam etmektedir. Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir çeşitli kurum ve kuruluşların bünyesinde felsefe eğitim, etkinlik ve konferanslar düzenlemekte ve İzmir içerisinde bulunun özel eğitim kurumlarında sözleşmeli olarak ders zamanlı felsefe öğretmenliği yapmaktadır.
-Sinem Özer
1982 Gemlik / Bursa doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansımı National College of Ireland Üniversitesinde (Dublin / Irlanda) Msc in Management üzerine yaptım. Eşim ile birlikte 5 yıl İrlanda’da iş ve eğitim tecrübesi elde ettikten sonra 2016 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptık.
Türkiye’de ve Dublin’de çeşitli şirketlerde finans ve strateji alanlarında 10 yıl kurumsal iş deneyimi kazandıktan sonra 2019 yılında Kius markasını yaratarak zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimi işi ile ilgilenmeye başlandım. Ayrıca Kasım 2024’de Valensiya İspanya’da yer alan Olive Oil School of Spain (ESAO) bünyesinde gerçekleşen “The Olive Oil Sommelier Certification” programına katılarak Zeytinyağı Sommelier olmaya hak kazandım.
Üç kuşak boyunca var olan zeytinliğimiz Gemlik’in Umurbey köyünde yer almaktadır. Bir aile mesleği olan zeytincilik benim için de herzaman öğrenilmesi, araştırılması, keşfedilmesi gereken bir tutku oldu Öte yandan zeytin ve zeytinyağı konusunda elde ettiğim bilgi ve deneyimlerimi, çeşitli tadım etkinliklerinde yer alarak kaliteli zeytinyağı üretimi ve tüketimi, gastronomide kaliteli zeytinyağının önemi ve mutfaklardaki yeri, tadım ip uçları gibi konularla zeytin ve zeytinyağı severlerle paylaşıyorum.
Camiatik, Mimoza Sk. No: 13/A 35430 Urla/İzmir
Size özel indirim kodunuzu CEPTETEB Yıldız Ayrıcalıklar veya Size Özel sekmesinden oluşturabilir ve ödeme aşamasında bu kodu girerek indirimden yararlanabilirsiniz.